Műanyag redőny

A műanyag redőnyök a legelterjedtebb árnyékolók Magyarországon. Télen és nyáron is igen hasznosak, hiszen hidegben segít benntartani a lakás melegét, nyáron pedig nem engedi be a nap sugarait. Külső tokos műanyag redőnyöknél 2 fő kategóriát különböztetünk meg, az ALAP és az EXTRA típust. Már az alap típussal is igen kedvező eredményt érhet el, mind árnyékolás,mind pedig hőszigetelés szempontjából. Alábbiakban leírjuk az alapvető jellemzőket, a különbségeket a típusok között, de ingyenes helyszíni felmérésünk alkalmával kollégánk szívesen segít az optimális árnyékoló kiválasztásában. Mintákat mutatunk Önnek, melyek alapján biztosan megtalálja az igényeinek és pénztárcájának is megfelelő redőnyt. Mindegyik redőnyünket alapárban automata gurtnibehúzóval szereljük, az úgynevezett „béka” rögzítőt csak akkor használjuk, ha a megrendelő kifejezetten azt kéri.

WEBLAP FŐOLDALRA akció

narancs vonal jpeg

Alap műanyag redőny műszaki tartalma:Alap redőny felirat nélkülKelet-Redőny fotók 005 kicsi

-fóliázott, színterezett, rozsdamentes Lindab  lemez tok

-lemezből hajlított tokvégek

-csapszegezett műanyag tengely

-40×60 mm-es műanyag   lefutó sín

-műanyag redőnypalást ( 13 színben)

-a tok és a sín fehér, vagy barna lehet

-kedvező ára miatt a legelterjedtebb típus

-gurtnicsévélő automata

 

narancs vonal jpeg

 Új típusú műanyag redőny műszaki tartalma:1260824156nyirablakKelet-Redőny fotók 005

-az alumínium redőnyök jó minőségű műanyag másolata

-fóliázott, színterezett, rozsdamentes Lindab  lemez,vagy alu tok

-alu tokvégek, csapágyazott acél tengely

-20mm×60mm-es műanyag, vagy alumínium lefutó sín, zajcsökkentő kefével ellátva

-rejtett ütközők

-műanyag  redőnypalást , 13 színben

-gurtnicsévélő automata

-a tok és a sín alapban fehér, vagy barna, de alu sínnel történő rendelés esetén lehetőség van más színekre is

narancs vonal jpegaranytölgy redőny slider11narancs vonal jpeg

Alumínium redőny

Az alumínium redőnyök igen hosszú élettartamúak, és igen jó hőszigeteléssel rendelkeznek. Beépített feltolás gátlóval rendelkeznek, ezáltal bizonyos fokú biztonsági szerepet is betöltenek.Nagyobb felületek esetén is használható, hisz a lamellák nagyobb fesztávok esetén sem hajlanak meg. A redőny csapágyazott acéltengellyel készül. A redőnylamellák poliuretán habbal vannak kitöltve, ezáltal jelentősen megnő a hőszigetelő képességük. A lefutó sín zajcsökkentő kefével van ellátva. Lehetőség van beépített szúnyoghálóval rendelni. Mozgatása történhet gurtnival, zsinórral, de lehetőség van motorizálásra is. 18 színben rendelhető.Többféle kivitelű, formájú tokkal készítünk alumínium redőnyöket. Leggyakoribb a hagyományos, szögletes tokos, de rendelhető íves (RONDÓ) tokkal is.

narancs vonal jpeg

Mahagóni red. h. szob (3)

narancs vonal jpeg

Redőny szúnyoghálóval (Kombi redőny)

A kombinált redőny lehet műanyag és alumínium is. Műanyag esetében megegyezik az ÚJ TÍPUSÚ műanyag redőnnyel, de ebben az esetben egy rugós, lehúzható szúnyogháló kerül a tokba beépítésre. Természetesen mindegyik alumínium redőny is készíthető beépített szúnyoghálóval. Ebben az esetben egy dupla lefutósínes redőnyről van szó, amelynél a külső sínben fut a redőny, a belső részen pedig a szúnyogháló. A kettő egymástól függetlenül használható, tehát amikor felhúzott állapotban van a redőny, nem kell feltétlenül a szúnyoghálót is használnia. A redőny alumínium tokvéggel rendelkezik, csapágyazott fém tengellyel, és rejtett ütközővel van ellátva. A szúnyogháló antracit szürke színű, üvegszálas, mely kiválóan ellenáll a tartós napsütésnek és az időjárási viszontagságoknak. A kombi redőnyök igen  praktikusak is, hiszen így a téli időszakban nem kell a feleslegessé vált rovarhálót leszerelni, majd tavasszal visszaszerelni.

narancs vonal jpeg

KOMBI REDŐNY AKCIÓ kész

narancs vonal jpegWebshophoz fotók Kombinarancs vonal jpeg

Vakolható tokos redőny

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóhoz kerül beépítésre, és utólagosan elvakolásra. A vakolás során a redőnytok eleje is bevakolásra kerül. A szerelőfedél a tok alján található. A beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhíd mentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Fontos, hogy az áthidalók kialakítása során a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie! A tokvégek alumíniumból készülnek, a tengely acél és csapágyazott. A lefutó sín zajcsökkentő kefével van ellátva.Lehetőség van beépített szúnyoghálóval rendelni. Készülhet műanyag és alumínium lamellával is.

narancs vonal jpeg

vakolható-tokos-zsókáéktol

narancs vonal jpeg

Belső tokos redőnyök betétcseréje

Régi típusú ablakoknál sokszor előfordul, hogy a nyílászáróhoz épített belső tokban vannak a redőnyök. Ezek lehetnek fából, vagy műanyagból,  időnként fémből is. Ezeknél az ablakoknál lehetőség van a tokot megtartva, csak a betétet kicserélni. A tengelyek néha használhatóak, de időnként célszerű azt is újat beépíteni. Ilyenkor csapágyazott acéltengelyt használunk. A redőnybetét egy nagyobb méretű profilból, úgynevezett maxi redőnylécből készül, ami masszívabb, nagyobb fesztávok esetén sem hajlik meg, ellentétben a mini redőnylécekkel, amiket 160-170 cm felett mindenképpen osztani kell. Természetesen ezeknél az ablakoknál is van lehetőség külső tokos redőnyök felszerelésére. Helyszíni felmérésünk során kollégánk szívesen segít a megfelelő típus kiválasztásában.

narancs vonal jpeg