Redőny

Alumínium redőnyök  motoros kivitelben is

Az alumínium redőnyök igen hosszú élettartamúak, és igen jó hőszigeteléssel rendelkeznek. Beépített feltolás gátlóval rendelkeznek, ezáltal bizonyos fokú biztonsági szerepet is betöltenek. Nagyobb felületek esetén is használható, hisz a lamellák nagyobb fesztávok esetén sem hajlanak meg. A redőny csapágyazott acéltengellyel készül. A redőnylamellák poliuretán habbal vannak kitöltve, ezáltal jelentősen megnő a hőszigetelő képességük. A lefutó sín zajcsökkentő kefével van ellátva. Lehetőség van beépített szúnyoghálóval rendelni. Mozgatása történhet gurtnival, zsinórral, de lehetőség van motorizálásra is. 18 színben rendelhető. Többféle kivitelű, formájú tokkal készítünk alumínium redőnyöket. Leggyakoribb a hagyományos, szögletes tokos, de rendelhető íves tokkal is.

Aluminium redőny

 

Műszaki tartalom:

Alumínium redőnyeink  megbízható minőségű ALUPROF alapanyagokból készülnek, az alábbi műszaki tartalommal:

 

 • Szinterezett alumínium redőnytok
 • Csapágyazott, fém redőnytengely
 • 39 mm-es, PUR habbal kitöltött alumínium redőnyléc
 • Szinterezhető, alumínium, kefés redőnyláb
 • Alumínium záróléc rejtett ütközővel
 • Rendelhető gurtnis, zsinóros vagy motorizált kivitelben is

Műanyag redőny

A műanyag redőnyök a legelterjedtebb árnyékolók Magyarországon. Télen és nyáron is igen hasznosak, hiszen hidegben segít benntartani a lakás melegét, nyáron pedig nem engedi be a nap sugarait. Külső tokos műanyag redőnyöknél 2 fő kategóriát különböztetünk meg, a Hagyományost  és az Új  típusút. Már az alap típussal is igen kedvező eredményt érhet el, mind árnyékolás,mind pedig hőszigetelés szempontjából. Alábbiakban leírjuk az alapvető jellemzőket, a különbségeket, de ingyenes helyszíni felmérésünk alkalmával kollégánk szívesen segít az optimális árnyékoló kiválasztásában. Mintákat mutatunk Önnek, melyek alapján biztosan megtalálja az igényeinek és pénztárcájának is megfelelő redőnyt. Mindegyik redőnyünket alapárban automata gurtnibehúzóval szereljük, az úgynevezett “béka” rögzítőt csak akkor használjuk, ha a megrendelő kifejezetten azt kéri.

Hagyományos műanyag redőny

Műszaki tartalom:

 • fóliázott, színterezett Lindab  lemez tok
 • lemezből hajlított tokvégek
 • csapszegezett műanyag tengely
 • 40×60 mm-es műanyag   lefutó sín
 • műanyag redőnypalást
 • gurtni automata
 • műanyag záróléc

Új típusú (REDEX) műanyag redőny

Műszaki tartalom:

 • az alumínium redőnyök jó minőségű műanyag másolata fóliázott, színterezett, Lindab  lemez,vagy alu tok
 • alu tokvégek, csapágyazott tengely
 • 22mm×55 mm-es műanyag, vagy alumínium lefutó sín, zajcsökkentő kefével ellátva
 • rejtett ütközők
 • műanyag  redőnypalást
 • gurtnicsévélő automata
  a tok és a sín alapban fehér, vagy barna, de alu sínnel történő rendelés esetén lehetőség van más színekre is

Redőny szúnyoghálóval (Kombi redőny)

A kombinált redőny lehet műanyag és alumínium is. Műanyag esetében megegyezik az ÚJ TÍPUSÚ műanyag redőnnyel, de ebben az esetben egy rugós, lehúzható szúnyogháló kerül a tokba beépítésre. Természetesen mindegyik alumínium redőny is készíthető beépített szúnyoghálóval. Ebben az esetben egy dupla lefutósínes redőnyről van szó, amelynél a külső sínben fut a redőny, a belső részen pedig a szúnyogháló. A kettő egymástól függetlenül használható, tehát amikor felhúzott állapotban van a redőny, nem kell feltétlenül a szúnyoghálót is használnia. A redőny alumínium tokvéggel rendelkezik, csapágyazott fém tengellyel, és rejtett ütközővel van ellátva. A szúnyogháló antracit szürke színű, üvegszálas, mely kiválóan ellenáll a tartós napsütésnek és az időjárási viszontagságoknak. A kombi redőnyök igen  praktikusak is, hiszen így a téli időszakban nem kell a feleslegessé vált rovarhálót leszerelni, majd tavasszal visszaszerelni.

Vakolható tokos redőny

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóhoz kerül beépítésre, és utólagosan elvakolásra. A vakolás során a redőnytok eleje is bevakolásra kerül. A szerelőfedél a tok alján található. A beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé. A tokszerkezet hőhíd mentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő. Fontos, hogy az áthidalók kialakítása során a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie! A tokvégek alumíniumból készülnek, a tengely acél és csapágyazott. A lefutó sín zajcsökkentő kefével van ellátva.Lehetőség van beépített szúnyoghálóval rendelni. Készülhet műanyag és alumínium lamellával is.

Díjmentes helyszíni felmérés

Lehet-e korrektebb dolog annál, minthogy Ön mindenféle kötelezettség nélkül kérheti helyszíni felmérésünket és árajánlatunkat? Cégünk Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár Bereg megyék egész területén,  Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves  megye egyes részein ingyenes helyszíni  felmérést és árajánlat készítést vállal. Küldje el elérhetőségét e-mail-ben, és visszahívjuk Önt, vagy hívjon telefonon!

Javítások, felújítások

Tönkrement a redőnye?  Gurtnit kellene cserélni?  Reluxája nem működik? Esetleg kiszakadt a szúnyogháló, és azt kellene kicserélni? Hívjon minket! Késztermékeink szerelése, beépítése mellett rövid határidőkkel vállalunk javításokat is. Egy lakásfelújítás alkalmával sokszor kicserélik a nyílászárókat is. Ha redőnyei még jó állapotúak, vagy kevés felújítással még visszaszerelhetőek, miért venne újat? Előfordul, hogy szigetelés kerül a homlokzatra, ilyenkor megváltozik a redőnyök mérete is. A munkálatok előtt leszereljük,  elszállítjuk, átszabjuk, ha kell díjmentesen tároljuk a visszaszerelésig.

Itt tudsz nekem írni

A hét minden napján hívhat, hétvégén és az esti órákban is!

Kelet-Redőny Kft

Rácz Attila
4031 Debrecen, Trombitás utca 11.

4244 Újfehértó, Szent István út 72.
Adószám: 24926740-2-15
Telefon: 06 30/ 468 3915
E-mail: keletredony@gmail.com